Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet bez pieczenia

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 400g
cebula
jaja 4
mąka 3łyzki
olej 3łyzki
śmietana 12%
winiak
natka pietruszki 2łyzki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet bez pieczenia

wątróbki opłukać, starannie osaczyć i usunąć tłuszcz oraz żyłki. Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać. Cebulę obrać i też drobno posiekać. Rozgrzać olej, włożyć wątroby obtoczone w mące, smażyć na średnim ogniu, by dosmażyły się w środku, ale zbyt się nie zrumieniły. Posolić i zdjąć z patelni. Na pozostałym oleju usmażyć cebulę, aż będzie przezroczysta. Wątróbki i cebulę zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem, wlać winiak, śmietanę i dodać natkę pietruszki. Wymieszać z jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak