Sposób przygotowania

Do galaretki w proszku dodalam dla wzmocnienia łyżkę żelatyny, łyżkę cukru i wsypalam listki mięty. Zalalam to nieco mniejszą ilością wrzątku, niż w przepisie - 1 i ½ szklanki, wymieszałam dokładnie i przykryłam talerzem, żeby aromat mięty się wchłonął. Dodałam tez sok z limonki.
Kiedy galaretka ostygła i zaczęła tężeć, wyciągnęłam listki i za pomocą trzepaczki- rózgi wmieszałam w nią twaróg i jogurt po czym wstawiłam do lodówki na kilka godzin w prostokątnym naczyniu.
Pianka dała się kroić bez problemu na kawałki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetnie wyszła!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Musi być genialne latem :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    pysznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna67

    orzeźwiająca
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    orzeźwiający deser na upały, a do tego bardzo fajnie się prezentuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wiosenny wygląd
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    absolutnie moje klimaty- pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    fajny deserek :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !