Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w mięsie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 dużych
mielone mięso 1/2 kg
olej
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w mięsie

Do mięsa mielonego dodajemy namoczoną w wodzie kajzerke, przyprawy i 2 łyżki oleju. Wszystko dokładnie wyrabiamy i dzielimy na 10 porcji. Pieczarki po umyciu, oczyścić, osuszyć i posolić. Każdą z nich otoczyć warstwą mięsa mielonego formując kulę. Obsmażyć na gorącym oleju, wystudzić i przeciąć na pół. Powstałe połówki układamy na ruszcie grila i pieczemy kilka minut z obu stron. W każdą połówke możemy wbić wykałaczkę, łatwiej będzie obracac na grilu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 04.05.2013 22:39
pomysłowe danie
wolochski 25.04.2011 22:19
pycha
annagebalska 31.03.2011 09:11
ciekawy przepis
Gonia555 06.12.2010 17:12
Na pewno wypróbuję :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak