Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z mielonego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 40 dag
ziemniaki 6-7 sztuk
marchew 3 sztuki
por 1 sztuka
cebula 1 sztuka
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
bazylia wg uznania
sól czosnkowa, pieprz do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z mielonego

Ziemniaki, marchew i por obrać, umyć i pokroić, zalać wodą i gotować. Na patelni przesmażyć pokrojoną cebulę i mięso .Dodać do zupy z liściem laurowym, zagęścić zasmażką z mąki i masła, zabielić śmietaną. Doprawić przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak