Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mrózony sernik czekoladowy z nutka kawowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 250g
mleko skondensowane puszka
kawa rozpuszczalna 2łyzki
bita śmietana 1 szkl
czekolada 100g
mleko 2łyzki
margaryna kostka
herbatniki 1,5 szkl pokruszonych
cukier 1/4 szkl
woda łyzka (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: mrózony sernik czekoladowy z nutka kawowa

Wymieszać w misce herbatniki, stopioną margarynę oraz cukier. Dokładnie zagnieść składniki. Masą wylepić dno i boki tortownicy o średnicy 24 cm. Czekoladę rozpuścić w gorącym mleku i schłodzić, kawę rozpuścić w łyżce wrzącej wody i ostudzić. Ser zmiksować na puszystą masę, stopniowo dodając skondensowane mleko, kawę oraz czekoladę. Masę serową dokładnie wymieszać, delikatnie połączyć z bitą śmietaną i włożyć do tortownicy. Wierzch wyrównać nożem lub łopatką. Ciasto nakryć folią i włożyć do zamrażarki na 12 godz. Bezpośrednio przed podaniem na stół wyjąć z zamrażarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak