Sposób przygotowania

Ja kapustę do zupy gotuję osobno, żeby kwas nie opóźnił gotowania warzyw. Dlatego ją wraz z sokiem, namoczonymi grzybkami i jałowcem zalewam wodą w garnku i gotuję do miękkości. Do garnka z wodą wrzucam pokrojoną marchewkę, seler i pietruszke oraz żeberka pokrojone na pojedyncze kości, dodaję sól i resztę przypraw i gotuję do miękkości mięsa. Wtedy wrzucam pokrojone w kostkę ziemniaki i tak samo pokrojoną kiełbasę. Gdy ziemniaki są miękkie, wrzucam kapustę z grzybami i gotuję jeszcze trochę, aż się smaki połączą. Doprawiam ewentualnie. Lejąc na talerz, każdemu kładę porcję żeberek. Podaję z chlebem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Z grzybami nie robiłam, ale na pewno dobrze smakuje. Kiedyś spróbuję:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dawno nie gotowałam kapuśniaku ale też robię na żeberkach wtedy zupa jest bardzo smaczna.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszności; wyśmienicie się prezentuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    muszę ugotować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    właśnie dziś na obiadek mam kapuśniaczek!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny,lubię taki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !