Sposób przygotowania

Pokroić fileta na 4 części,posolić,delikatnie oprószyć pieprzem i skropić sokiem z cytryny.Na filecie położyć po 2 cienkie plastry pomarańczy,obwiązać rybę sznurkiem,wsunąć pod sznurek liść laurowy.Ułożyć kawałki ryby na blasze wyłożonej papierem,polać łyżką oliwy.Piec przez ok.17min w temp.180stopniC (tak aby halibut się nie rozpadł).Z pozostałych części pomarańczy wycisnąć sok i wymieszać go z miodem.Podgrzać tak powstały sos tuz przed podaniem.Marchew,seler i cukinię pokroić w słupki,a pory w plasterki.Smażyć warzywa na 2 łyżkach oliwy przez 4min,dodać groszek oraz bób.Smażyć jeszcze 5 min.Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.Na porcji warzyw ułożyć rybę,polać ciepłym sosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    uwielbiam halibuta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !