Sposób przygotowania

Pokrojone w ósemki gruszki goto wać 5 minut w winie z 4 łyżkami so ku z cytryny, wanilią i cukrem.
Podkład do tortu przeciąć na pół i nasączyć 4 łyżkami przepalanki gruszkowej wymieszanej z 8 łyżka mi soku winnego. Połówkę podkładu posmarować marmoladą i obło żyć gruszkami. 48 kawałków gruszek odłożyć, z reszty przygotować puree.
Żelatynę rozpuścić. Kiedy zacznie tężeć, dodać puree, 4 łyżki przepalanki gruszkowej, 2 łyżki soku z cy tryny i 3/8 I bitej śmietany. Tort przełożyć nadzieniem, przybrać owocami, bitą śmietaną, migda łami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !