Sposób przygotowania

mąkę posiekać z margaryną,dodać sól,jajko i 3 łyżki zimnej wody,zagnieść ciasto,uformować kulę i wstawić do lodówki na ok.0,5godz.ciastem wylepić formę do tarty nakłuć widelcem podpiec 10min.w temp.180st.truskawki obrać,opłukać przekroić wzdłuż na pół,ułożyć na cieście,posypać cukrem i jeszcze piec 10min,aż ciasto będzie złociste.galaretkę rozpuścić w szklance wody tężejącą wylać na wystudzoną tartę,wstawic do lodówki by zastygła galaretka.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ale pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pychota :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    bardzo lubie , zreszta nie tyko ja, w domu szybko sie rozchodzi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !