Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem szpinakowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 1kg
ziemniaki 2szt
masło 3łyżki
ząbek czosnku 1 szt
gęsta śmietana 4 łyżki
sól do przybrania
pieprz do przybrania
łosoś wędzony plastry 2szt
Bulion grzybowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem szpinakowy

Szpinak świeży przebrać, odciąć ogonki, a listki umyć, odsączyć i posiekać. Mrożony rozmrozić i odsączyć. Dusić 7 minut na maśle, często mieszając. Ziemniaki obrać i opłukać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Do szpinaku wlać 6 szklanek wody, dodać kostkę bulionową, ziemniaki oraz czosnek i gotować na małym ogniu 25 minut. Następnie zupę zmiksować, doprawic solą oraz pieprzem i rozlać do filiżanek. Do każdej filiżanki włożyc po łyżce śmietany. Łososiem przybrać zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 09.05.2011 10:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak