Sposób przygotowania

ugotować ryż w osolonej wodzie,umyć i obrać truskawki,pokroić je na kawałki,naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem,na jego dnie ułożyć warstwę ryżu(ok.1/3porcji),na to połowę pokrojonych truskawek,posypać 2 łyżkami cukru pudru,położyć kolejną warstwę ryżu,truskawki resztę i posypać cukrem pudrem na wierzch resztę ryżu,ubic z białek sztywną pianę,pod koniec dodać łyżkę cukru pudru i mąki ziemniaczanej,wyłożuć masę na ryż,zapiec w temp.160st.50min.podawać z bitą śmietaną,ryż można także ugotować z dodatkiem mleka kokosowego(1szklanka)będzie miał egzotyczny smak.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny taki ryżyk

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !