Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek z rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl.
margaryna 3/4 kost.
cukier 1/2 szkl.
rabarbar 1 kg.
Krem:
jajko
masa
śmietana kwaśna 1 szkl.
twaróg 0,1 kg.
cukier 1/2 szkl.
mąka 5 dkg.
jajko 3 szt.
orzechy włoskie 2,5 dkg
orzechy laskowe 2,5 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2,5 dkg.
masło 2,5 dkg.
mąka 2,5 dkg.
cukier 2,5 dkg.
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: placek z rabarbarem

z mąki,cukru,margaryny,jajka i soli zagnieść ciasto,włożyc je na 30min,do lodówki a następnie wyłożyć do tortownicy,przygotować krem:orzechy zemleć lub drobno posiekać,utraeć je z masłem,mąką,cukrem i jajkiem,ciasto posmarować kremem.posypać tartą bułką i położyć drobno pokrojony rabarbar,składniki masy dokładnie wymieszać i zalać nią rabarbar ułożony na cieście,piec w temp.180st.1godz.takie ciasto można przygotować również z innymi owocami mogą być też mrożone,niezależnie z jakimi je przyrządzimy świetnie smakuje,można podawać z lodami waniliowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 17.09.2011 14:23
super, mniam
Angelika10 24.04.2011 22:38
Pyszny jest taki placek :)
Grazyna0211 08.04.2011 16:40
ja też w cieście jest super
Tomek16 02.12.2010 16:21
lubię rabarbar

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak