Sposób przygotowania

Sporządź wywar z 2 litrów wody i boczku wędzonego. W wywarze gotujemy kiełbasę białą. Czosnek przeciskamy przez praskę. Podsmażamy na patelni i dodajemy do wywaru razem z gotowym zakwasem. Gotujemy około 20 minut. Dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie i majeranek według uznania. Ściągamy zupę z ognia. Do szklanki wlewamy trochę zupy, dodajemy do niej 3 łyżki śmietany, mieszamy, wlewamy z powrotem do garnka i znów mieszamy.

Na talerzu kładziemy połówki jaj ugotowanych na twardo, pokrojoną na plasterki kiełbasę białą i rozgnieciony widelcem twaróg. Całość zalewamy barszczem białym. Dodatkowo można podawać z chlebem.

Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !