Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

meksykański krem kukurydziany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziarna kukurydzy świeże 2 szkl.
mleko 1 1|4 szkl.
pomidory 1 szt.
cebula 1 szt.
zielona papryka 1 strąk
czarne oliwki 12 szt.
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 4 łyżki
skrobia kukurydziana 4 łyżki
papryka czerwona 1 strąk
jajko 2 (roztrzepane)

Przepis i sposób przygotowania na: meksykański krem kukurydziany

Nagrzać piekarnik do temp.180st.C misce wymieszać świeże ziarna kukurydzy,pomidor pokrojony w kostkę,cebulę,paprykę,oliwki również pokrojone i mleko.Wsypać przyprawy dodać skrobie kukurydziana i dokładnie wymieszać.Wlać stopione masło i ponownie wymieszać.Przełożyć masę do wysmarowanej tłuszczem formy,piec ,aż krem stężeje około godziny,posypać natka pietruszki,podawać gorące. podaje się chlebek,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak