Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczana zapiekanka z brukselką, biełbasą iserem topionym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 750 g
brukselka 750 g
bulion 1,5 łyżeczki
tłuszcz
kiełbasa 500 g
ser topiony
só, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczana zapiekanka z brukselką, biełbasą iserem topionym

Ziemniaki zalać osoloną wodą i gotować około 20 minut.
W między czasie brukselkę zalać wodą oraz bulionem i gotować około 15 minut po czym ją odcedzić.
Ziemniaki pokroić w kostkę i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Dodać do niech mortadelę pokrojoną w kostkę oraz brukselkę.
Następnie ser topiony rozpuścić w 1/8 l ciepłej wody, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zalać zapiekankę.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak