Sposób przygotowania

Mięso opłukujemy, przecinamy na pól, tak aby powstały 4 kotlety, leko rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i mąka. Na patelni rozgrzewamy masło i olej. Sznycle z obydwu stron smażymy na złoto. Zdejmujemy z patelni. Szparagi osączamy z zalewy. Pomarańcze myjemy, spażamy wrzątkiem, ocieramy skórkę i wyciskamy sok. Tłuszcz ze smażenia łaczymy z bulionem, zagotowujemy, dodajemy sok i skórkę z pomarańczy, szparagi, doprawiamy sola i pieprzem, zagotowujemy. Szparagi wyjmujemy. Na talerzu układamy sznycle a na nich szparagi, polewamy sosem. Podajemy do tego ryż oraz surówkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Uwielbiam to danie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !