Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki pod szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 duże
mąka pszenna 1 łyżka
bulion 1/2 szklanki
pomarańcza 2 szt.
olej 2 łyżki
sól, pieprz
masło 1 łyżka
szparagi białe 1 (konserwowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki pod szparagami

Mięso opłukujemy, przecinamy na pól, tak aby powstały 4 kotlety, leko rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i mąka. Na patelni rozgrzewamy masło i olej. Sznycle z obydwu stron smażymy na złoto. Zdejmujemy z patelni. Szparagi osączamy z zalewy. Pomarańcze myjemy, spażamy wrzątkiem, ocieramy skórkę i wyciskamy sok. Tłuszcz ze smażenia łaczymy z bulionem, zagotowujemy, dodajemy sok i skórkę z pomarańczy, szparagi, doprawiamy sola i pieprzem, zagotowujemy. Szparagi wyjmujemy. Na talerzu układamy sznycle a na nich szparagi, polewamy sosem. Podajemy do tego ryż oraz surówkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 23.11.2011 22:51
super
Szarrikka 01.12.2010 11:56
Uwielbiam to danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak