Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z cukinią i mozzarellą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 40 dag
olej do smażenia
cebula 1 szt
ząbki czosnku 3 szt
cukinia 2 szt
papryka czerwona 0/5 strąka
mozzarella 1 kulka
żółty ser starty 20 dag
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z cukinią i mozzarellą

Makaron ugotować, al dente odcedzić. Na rozgrzany olej wrzucić posiekany czosnek i cebulę. Cukinię pokroić w grube plasterki ze skórką. Paprykę pociąć w cienkie paski, razem z cukinią dać na patelnie do cebuli i czosnku. Oprószyć solą i pieprzem, smażyć 8 minut. Gorące warzywa wymieszać na patelni z makaronem oraz pociętą w drobną kostkę mozzarellą. Rozłożyć na talerze i posypać żółtym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 16.08.2013 12:20
Mniam- cóż za przepyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak