Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pycha babka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
masło 250 g
proszek do pieczenia 1 sztuka
cukier waniliowy 1 sztuka
cukier puder 1 i trochę szklanka
jajko 3 sztuki
śmietana 18 proc 1 sztuka mała
olejek migdałowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pycha babka

Masło dokładnie utrzeć, dodać 3 żółtka, cukier waniliowy. Cały czas ucierać. Dodać mąkę zmieszną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Wszystko oczywiscię dodajemy stopniowo nie od razu. Nastepnię dodajemy śmietanę nie całą ( małe opakowanie) więcej jak pół. Następnie dodać sztywną pianę ubitą z białek i lekko zamieszać łyżka. Wlać olejek smak w/g uznania. Nasmarować formę masłem lub maragrynę, spód można obsypać bułką tartą. Masę przelać do formy. Piec około 1 h 20 min w nagrzanym piekarniku. ( 180 stopni) Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Buczo007 14.12.2010 09:27
pycha
Kate131 04.12.2010 08:24
no pycha
Patrycja38 01.12.2010 13:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak