Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy lekko rozbijamy tłuczkiem. Oliwę rozgrzewamy na patelni, kotlety oprószamy solą i pieprzem i smażymy z obydwu stron na złoto. Zdejmujemy z patelni. Tłuszcz ze smażenia łączymy z winem. Tuńczyka osączamy z zalewy, trochę rozdrabniamy i wrzucamy na patelnię, dodajemy śmietanę, mieszamy i podgrzewamy. Sardynki kroimy i dodajemy na patelnie pod koniec gotowania. Sos miksujemy, doprawiamy solą, pieprzem, octem i sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Kotlety polewamy sosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pysznie brzmi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !