Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ze sobą wymieszać.tj.:
Do 1 szklanki mąki tortowej dodać 1 szklankę oliwy, 10dkg pokruszonych drożdży, 1 szklankę podgrzanego mleka (mleko podgrzać z 1 szklanką cukru). Następnie dodać 1 cukier waniliowy, znów 1 szklankę podgrzanego mleka, 5 całych jaj oraz na koniec jeszcze 3 szklanki mąki. Ciasto nie musi wyrastać. Można je od razu wylać do blachy. Na wierzchu można ułożyć owoce. Całość wysypać kruszonką.

Przepis na kruszonkę: Wymieszać ze sobą wszystkie składniki: 1/2 kostki Palmy + 1 łyżka smalcu + 1/2 szklanka cukru + 1 szklanka mąki.

Piec 45min w piekarniku nastawionym na 180st.C

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    zawsze smakuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Łukasz20

    nie ma to jak droż/dżówka
  • 2
    original
    Opublikowano

    edi

    fajny i prosty
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    przepis ciekawy, inny niż wszytskie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !