Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez
łosoś wędzony 100g
sól
pieprz
papryka mielona
sałata do dekoracji
plasterki cytryny do dekoracji
ogórki kwaszone 5łyżek posiekane
jajko ugotowane na twardo 8

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane łososiem

Jajka obrać ze skorupek,przekroić wzdłuż na pół.Wyjąć żółtka i przetrzeć je przez sitko.Dołożyć drobno pokrojone ogórki oraz łososia,wymieszać.Całość doprawić solą,pieprzem i papryką.Dodać tyle majonezu żeby powstała gęsta pasta.Wypełnić nią białka jajek.Ułożyć na półmisku udekorowanym liśćmi sałaty,plastrami cytryny i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 24.09.2011 20:23
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak