Sposób przygotowania

Ciasto : Wszytskie składniki ze sobą łączymu : 1/2 kg mąki, około 1 szklanka wody, 1 żółtko, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka oleju. Wyrobić ciasto. Rozwałkować i wycinać kieliszkiem kółeczka.

Farsz : Pierś z kurczaka ugotować, nastęnie zemleć przez maszynkę, można 2 razy. Dodać wcześniej uduszoną na masełku cebulkę drobno posiekaną, najlepiej rozdrabniaczem. Doprawić do smaku, solą, pieprzem, kucharkiem.

Farsz układać na wyciętych kułeczkach, dobrze skleić brzegi i połączyć je ze sobą. Wzrucać do gotującej się wody. Do wody dodać okoł 2 płaskie łyżeczki soli i 1 łyżkę oleju. Gdy uszka wypłyną gotować około 4 min. Podawać z barszcykiem czerwonym Smacznego !!!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Buczo007

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !