Sposób przygotowania

W naczyniu roztapiamy serek topiony. Pozostałe składniki-oprócz żółtego sera drobno siekamy i wkładamy do serka. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieszamy. Do gorącej wody wkładamy żółty ser. Najpierw zawijamy go dobrze w worek i zawiązujemy gumką, by woda się nie dostała do niego i podgrzewamy, aż stanie się miękki i można go będzie rozwałkować. Trwa to 1 godzinę. Na ser wykładamy masę i zwijamy jak roladę. Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na noc do lodówki. Roladę dobrze się kroi, gdy jest lekko zmrożona. Doskonała zakąska wraz z pieczywem na imprezy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !