Sposób przygotowania

Ugotować w małej ilości wody kapustę kwaszoną z boczkiem. Boczek wyjąć i drobno pokroić.
Mięso wołowe i wieprzowe obsmażyć w całości i dusić z dodatkiem cebuli w małej ilości sosu.
Na wpół miękkie mięso pokroić w drobną kostkę, dodać razem z sosem do kapusty. Dodać do kapusty pokrojoną kiełbasę, koncentrat pomidorowy i przyprawy, wymieszać z kapustą i mięsem i wszystko zagotować.
Włożyć bigos do słojów, zamknąć i pasteryzować 1 godz, a następnego dnia 40 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    świetny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    dobre rozwiązanie;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !