Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion na żeberkach 2 l
włoszczyzna 30 dag
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
groch 2 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochowa

Groch namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy go w bulionie raziem z zielem angielskim i liściem laurowym. Dodajemy włoszczyznę (bez kapusty) i gotujemy do miękkości. Część grochu możemy przetrzeć przez sitko. Doprawiamy do smaku, dodajemy ugotowany wcześniej makaron. Z mąki i masła robimy zasmażkę i zaprawaimy nią zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 01.12.2010 15:41
tez taka robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak