Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby leśne w delikatnej zalewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 1/2 l
ocet 1 szkanka
cukier 2 łyżki
sól 2 łyżki
marchew 2 sztuki
cebula 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
grzyby leśne 2 (kapelusze)

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby leśne w delikatnej zalewie

Grzyby oczyszczamy. Warzywa kroimy w paski/grubszą kostkę. Składniki zalewy zagotowujemy, dodjamey do nich warzywa, gotujemy 10 minut i przekładamy do niej grzyby. Całość gotujemy na niewielkim ogniu około 15 min. Gorące ciasno przekładamy do słoika, uzupełniamy zalewą, zakręcamy. Pasteryzujemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz10 21.10.2012 18:03
dobre
olkaaa 15.12.2011 07:46
uwielbiam
Halusia 24.07.2011 11:29
Pyszne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak