Sposób przygotowania

Kurczaka umyć włożyć do garnka z wodą, dodać umyte i obrane warzywa, listek i ziele i gotować przez ok godzinę.
Odcedzić, zostawić kurczaka, marchewkę, seler i pietruszkę, resztę wyrzucić.
Mięso obrać z kości i zmielić, zmielić też marchewkę, seler i pietruszkę i boczek (najlepiej gotowany).
Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać. Dodać bułkę tartą i jajko. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach ok 45 minut

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    apetyczny ten pasztet
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Jeszcze nigdy nie robiłam pasztetu, muszę w końcu spróbować, a że kurczaka uwielbiam, to może i ten przepis wypróbuję :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    piękny pasztecik dodaję do ulubionych!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    Super wygląda,pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    dla mnie bomba
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    przepyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !