Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartka z kurczaka 4 sztuki
marchewka 3 sztuki
seler 1 sztuka
pietruszka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
ziele angielskie 5 sztuk
sól, pieprz
boczek 150 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
jaja 1 sztuka
majeranek
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z kurczaka

Kurczaka umyć włożyć do garnka z wodą, dodać umyte i obrane warzywa, listek i ziele i gotować przez ok godzinę.
Odcedzić, zostawić kurczaka, marchewkę, seler i pietruszkę, resztę wyrzucić.
Mięso obrać z kości i zmielić, zmielić też marchewkę, seler i pietruszkę i boczek (najlepiej gotowany).
Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać. Dodać bułkę tartą i jajko. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach ok 45 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 02.08.2011 23:48
przepyszny
Edyta38 13.07.2011 08:33
dla mnie bomba
jolaxa 01.06.2011 22:51
pycha
pacpaw 01.05.2011 11:31
pycha
matii6 10.03.2011 18:57
rewelacja
alaaa 06.12.2010 19:06
Super wygląda,pycha
MAR3STA 01.12.2010 09:03
piękny pasztecik dodaję do ulubionych!
bami 01.12.2010 08:55
Jeszcze nigdy nie robiłam pasztetu, muszę w końcu spróbować, a że kurczaka uwielbiam, to może i ten przepis wypróbuję :)
Małgorzata113 01.12.2010 07:59
apetyczny ten pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak