Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt makowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maku ¾ szklanki
jajek 6
cukru 6 łyżek
mąki krupczatki 5 łyżek
proszku do pieczenia ½ łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt makowy

Białka ubić na sztywno. Dodać porcjami, ubijając, cukier, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i mak. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na tortownicę. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 26.12.2010 13:45
fajny biszkopcik
Jaheira11 26.12.2010 13:34
kuszący ten biszkopt
Karolcia12 01.12.2010 07:40
szybki ten biszkopt fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak