Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana w kremie warzywnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z flądry 500 g
cytryny 1 sztuka
żółty ser 100 g
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
sól, pieprz
serek topiony 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana w kremie warzywnym

Rybę umyć i pokroić na kawałki, zalać sokiem z cytryny i posypać przyprawą do ryb. Odstawić, a wtym czasie umyć i obrac warzywa, pokroić na kawałki i ugotować w niewielkiej ilości wody. Po ugotowaniu zmiksować za pomocą blendera, dodać serek topiony (najlepiej z pieprzem) i po dokładnym wymieszaniu doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rybę położyć na dnie naczynia żaroodpornego, zalać kremem warzywnym i przykryć żółtym serem pokrojonym w plasterki.
Piec w 180 stopniach przez ok pół godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 04.10.2012 17:51
mniam
rjustysia 21.01.2012 11:38
Mam nadzieję, że każda biała ryba się nada :) do danie świetne :)
ilka_86 09.12.2011 22:41
pyszna
Sylwia56
Sylwia56 25.05.2011 09:22
super
Grażyna13 19.01.2011 14:41
super rybka !
aisoglam 01.12.2010 10:42
Ciekawie wygląda :)
wedith1 01.12.2010 07:42
fajny krem:) super rybka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak