Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczano-dyniowe pure Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kg ziemniaków 1.5
dyni-bez pestek i skóry 70 dkg
dkg masła 5
ml mleka 125
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczano-dyniowe pure Eli

Obrane,umyte ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,odlać i przecisnąć przez praskę.Dynię ugotować na parze do miękkości,przecisnąć przez praskę do osobnego naczynia,przełożyć na gęste sitko i odsączyć.Mleko podgrzać.Do przeciśniętych ziemniaków dodać odsączoną dynię,masło pokrojone na kawałki,wlać mleko,przyprawić solą,pieprzem,czosnkiem,gałką muszkatołową i utrzeć na gładkie pure.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Islanzadi 10.12.2010 22:38
Z przyjemnością bym spróbowała :)
patusia 01.12.2010 01:35
Prosty przepis a o to właśnie chodzi. Akurat mam dynię w domu, więc z chęcią wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak