Sposób przygotowania

Liście kapusty pekińskiej sparzyć i pozostawić do przestygnięcia. Umyte i osuszone pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle razem z pokrojona w kostkę cebulą. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą.

Na każdym liściu kapusty ułożyć po plasterku boczku (a jeśli plastry są małe to po dwa), porcji pieczarek, zawinąć gołąbki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Lekko podlać wodą i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 170 stopni na około 40 minut.

Przygotować sos: wodę zagotować z koncentratem pomidorowym (najlepszy jest robiony samodzielnie, ale dobry jest również kupny) oraz kostką bulionową. Zabielić mąką wymieszana z 2 łyżkami wody i śmietaną.

Gołąbki podawać z przygotowanym sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Bardzo smacznie się prezentują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !