Liczy się dobry Smak

Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną ugotować. Cebulkę posiekać i zeszklić na oliwie. Mięso mielone przełożyć do miseczki, dodać do niego ugotowaną kaszę gryczaną i podsmażoną cebulkę. Wyrobić masę mięsną doprawiając ją do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego. Kapustę przełożyć do garnka obgotowywać ją i w trakcie gotowania zdejmować wierzchnie liście. Na liściach układać farsz, zawijać na kształt gołąbków. Gołąbki układać w garnku, zalać woda z gotowania kapusty i gotować. Na koniec przygotować zasmażkę z mąki i masła, dodać do niej koncentrat pomidorowy i zaprawić sos z gotowania gołąbków. Doprawić go do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwa643

    robie i lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    z kaszą jeszcze nie jadłam :)ale sprobuj zrobić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Monika168

    muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    ciekawe danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    muszę wypróbować zawsze robię z ryżem z kaszą na pewno też smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    takich nie próbowałam, ale wyglądają super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Margo

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniałe, i jak dawno nie jadłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !