Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SKRZYDEŁKA W ZALEWIE

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 2 kg.
jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl.
Zalewa:
woda 6 szkl.
ocet 1 szkl.
cukier 5 łyżeczek
sól 1 łyżeczka
cebula
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren
ketchup 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SKRZYDEŁKA W ZALEWIE

Skrzydełka obgotowujemy ok. 20 min. Przestudzone obtaczamy w jajku oraz bułce tartej i obsmażamy. Zalewę, z wcześniej podsmażoną cebulą, zagotowujemy. Gorącą zalewamy słoiki, zakręcamy i odwracamy do góry. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 03.06.2012 13:03
super
Margo1 30.01.2011 14:49
pod każdą postacią lubię skrzydełka
traktorek 25.01.2011 16:04
skrzydełka mam i jutro będę robić
kuklik 08.01.2011 17:20
naprawdę pycha
Natalia/tubisiek 13.12.2010 12:35
brzmi super!
Malinka 03.12.2010 19:20
To coś nowego. Fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak