Sposób przygotowania

Filety rybne myjemy, obsuszamy papierowym ręcznikiem , nie porcjujemy. Z obu stron oprószamy pieprzem i solą. Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy na płaty nieco większe niż filety. Rybę układam wzdłuż na plastrach ciasta. Boki ciasta nacinamy, a następnie zaplatamy warkocz. Następnie rybę w cieście smarujemy jajkiem i pieczemy ok. 45 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Tak przygotowaną rybę podajemy z surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajny przepis. Ja mam rekina w cieście piwnym, klasycznie po angielski. Myślę że tez fajne by się panga do tego nadawała. Dodaje do mojej księgi bo naprawdę fajny przepisik ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !