Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w cieście francuskim z surówką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

duże płaty pangi 2 szt
duże opakowanie mrożonego ciasta francuskiego 1
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w cieście francuskim z surówką

Filety rybne myjemy, obsuszamy papierowym ręcznikiem , nie porcjujemy. Z obu stron oprószamy pieprzem i solą. Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy na płaty nieco większe niż filety. Rybę układam wzdłuż na plastrach ciasta. Boki ciasta nacinamy, a następnie zaplatamy warkocz. Następnie rybę w cieście smarujemy jajkiem i pieczemy ok. 45 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Tak przygotowaną rybę podajemy z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 10.09.2011 12:14
super
Marcin46
Marcin46 22.05.2010 09:06
Fajny przepis. Ja mam rekina w cieście piwnym, klasycznie po angielski. Myślę że tez fajne by się panga do tego nadawała. Dodaje do mojej księgi bo naprawdę fajny przepisik ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak