Sposób przygotowania

Mięso wołowe cienko kroimy , jak na kotlety. Wyklepujemy i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.Ogórek, cebulę i boczek kroimy w cienkie paseczki po czym kładziemy na brzegu kawałka wołowiny i zawijamy. Obwiązujemy nitką i układamy na patelnię. Smażymy, po czym zalewamy wodą i dusimy około 1 godzinę do miękkości dodając około 1 łyżeczkę ziarenek smaku. W osobnej miseczce mieszamy mąkę z zimną wodą. Powoli dolewamy do wody z mięsa cały czas mieszając. Dodajemy sos sojowy i jeszcze chwilkę gotujemy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    ale pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    apetycznie wyglądają bardzo ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    uwielbiam zrazy!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ja też uwielbiam zrazy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    coś co lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Ale apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !