Sposób przygotowania

Mak zaparzyć a następnie przemielić w maszynce. Cukier utrzeć z masłem, dodawać po jednym żółtku i ciągle ucierać. Dodawać po łyżce maku, grysiku oraz proszek do pieczenia i kakao. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłka dodać do ciasta, rodzynki oraz pianę z białek. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto wylać na formę do pieczenia wyłożoną papierem i piec w temp. 180\'C ok 30-40 min. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem. Można wykonać wzorek z kakaa. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Niestety DS płata figle i nie pojawił się link do ciasta kruchego, które powinno być dodane do przepisu. Powyższy przepis dotyczy ciasta/masy majowej.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    makowej*
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Bardzo fajnie wygląda, musi być pyszny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    śliczne, równe kosteczki. idealny makowiec
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wspaniały :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    musi być pyszny, od samego patrzenia człowiek robi się głodny
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda rewelacyjnie-zresztą jak każdy Twój wypiek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    pysznie wygląda;):) Makowiec zawsze kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !