Sposób przygotowania

mąkę z 2 łyżkami cukru pudru i szczyptą soli przesiać na stolnicę,dodać posiekaną margarynę i jajko,zagnieść dodając 3 łyżki wody,uformować kulę i włożyć na 0,5godz.do lodówki,ciasto rozwałkować,przełożyć do formy na tartę,nakłuć widelcem piec ok.15min.w temp.190st.serek homo utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru na gładką masę,wyłożyć ją na upieczony spód,na wierzchu rozłożyć jeżyny,w rondelku rozpuścićgalaretkę lub dżem połączyć go z koniakiem,wymieszać i polać na owoce,tak przygotowaną tartę wstawić na 1godz.do lodówki,podawać gdy polewa stężeje.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    jak z jeżynami to napewno pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !