Sposób przygotowania

Ogórki umyj, ułóż w dużym słoju, przesypując solą. Przykryj talerzykiem, obciąż i odstaw na dobę w chłodne miejsce. Ogórki przełóż do słoików. Do każdego włóż obrany ząbek czosnku. Marchewkę oczyść, pokrój w plastry. Ocet zagotuj z wodą, dodaj 4,5 łyżki przyprawy do kwaszenia ogórków, marchewkę, cukier i goździki. Gorącą zalewą z marchewką zalej ogórki. Zakręć słoje i pasteryzuj 20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    w tym roku takie zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny dodatek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !