Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchewkę ugotuj osobno. Wystudź, a następnie zmiksuj. Dodaj mąkę, jajko, sól. Wyrób ciasto.
Na posypanej mąką desce uformuj wałek i pokrój w niewielkie kluseczki. Na każdej kluseczce odciśnij ząbki widelca. Wrzucaj kluseczki na wrzącą, osoloną wodę. Gotuj, aż wypłyną (ok. 10 minut). W tym czasie rozgrzej oliwę z masłem, wrzuć melisę i orzechy, podsmaż. Przygotowanym sosem polej kopytka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    z orzechami jeszcze nie próbowałam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    mniam niejadłam takich
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !