Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kieszonki ziemniaczane nadziewane grzybami i cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
oliwa 1 łyżka
sól, pieprz
ugotowane zmielone ziemniaki 500 g
mąka 200 g
sól 1/2 łyżeczki
jajko 1
grzyby świeże 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: kieszonki ziemniaczane nadziewane grzybami i cebulą

farsz: grzyby i cebulę,oczyścić pokroić. na oliwie zeszklić cebulę dodać grzyby, dusić do odparowania, doprawić jarzynką, solą i pieprzem. ostudzić.
ciasto: ziemniaki połącz z mąką, jajkiem i solą. wyrób na jednolita masę. nastepnie formuj rulony i pokroj je na kawalki 3-4 cm. zrób placek, na każdym połóż łyzeczke farszu, zlep i uformuj kotlety.
usmażyc na rozgrzanym oleju.
podawać z sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 02.03.2011 22:02
ciekawe i smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak