Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsko na szaro

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 5 sztuk
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 2 łyżki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 5 łyżek
sos sojowy 2 łyżki
pieczarki 20 dag
papryka czerwona 1/2 sztuki
cytryna 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsko na szaro

Mięso umyć ,osuszyć ,skropić sokiem z cytryny i natrzeć przyprawą do drobiu , odstawić na około 1 godz.Dobrze rozgrzać patelnię o grubym dnie i obsmażyć( bez tłuszczu )mięso na jasno złoty kolor ,sos sojowy wymieszać w 1/2 szklanki wody i podlać tym mięso ,dodać pieprz .Dusić pod przykryciem około 30 min ,po tym czasie dodać pokrojone pieczarki i paprykę .Wszystko jeszcze razem dusić do 5 min ,bez przykrycia .Podawać z makaronem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 27.03.2011 09:26
Dlaczego na szaro? Przecież mięso wygląda super apetycznie. Połączenie kurczaka z pieczarkami zawsze smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak