Sposób przygotowania

Mięso umyć ,osuszyć ,skropić sokiem z cytryny i natrzeć przyprawą do drobiu , odstawić na około 1 godz.Dobrze rozgrzać patelnię o grubym dnie i obsmażyć( bez tłuszczu )mięso na jasno złoty kolor ,sos sojowy wymieszać w 1/2 szklanki wody i podlać tym mięso ,dodać pieprz .Dusić pod przykryciem około 30 min ,po tym czasie dodać pokrojone pieczarki i paprykę .Wszystko jeszcze razem dusić do 5 min ,bez przykrycia .Podawać z makaronem lub ryżem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dlaczego na szaro? Przecież mięso wygląda super apetycznie. Połączenie kurczaka z pieczarkami zawsze smakuje.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !