Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie pulpeciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
sól
pieprz
przecier pomidorowy
mąka 2 łyżki
kostka rosołowa 2
śmiatana 125 ml
cukier
keczup pikantny 4 łyżki
ryż 200 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie pulpeciki

Ugotowany ryż na półtwardo mieszamy z mięsem i przyprawiamy do smaku .Formujemy średniej wielkości kulki .
W garnczku gotujemy pół litra wody z kostką rosołową , wrzucamy pulpeciki i gotujemy około 20 minut.Wyjmujemy .
Do wywaru dodajemy keczup i przecier pomidorowy ,mieszamy .Mąkę rozprowadzamy z śmietaną i zagęszczamy sos
.Przyprawiamy do smaku solą ,pieprzem i cukrem.
Polewamy pulpety .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 26.02.2014 17:45
wyśmienite danko również dla mojej babci
caralajna 20.11.2012 12:45
fajne
Katarzyna59 23.05.2012 17:15
szybkie i smaczne
MAR3STA 19.12.2010 14:01
pycha
ben-ka 02.12.2010 09:02
Ciekawe wykorzystanie farszu na gołąbki:) ja zazwyczaj smażę kotlety ale i pulpeciki by się zjadło:)
edyta44 01.12.2010 18:00
ooocos dobrego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak