Przepis i sposób przygotowania na: rolada bananowa
Ciepłe ciasto wyłóż na wilgotną ściereczkę, usuń papier i delikatnie zroluj biszkopt.
Przygotuj masę: Zagotuj 2/3 szklanki mleka. Mąkę krupczatkę rozprowadź w 1/3 szklanki zimnego mleka. Wlej do gorącego mleka i mieszając, zagotuj. Powstały budyń przykryj przezroczystą folią (dzięki temu nie powstanie twardy kożuszek). Odstaw do ostygnięcia.
Osobno zagotuj 10 łyżek mleka - sparz nim orzechy i migdały. Masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ucieraj, dodając po łyżce budyniu. Na koniec dorzuć 2-3 łyżki pokruszonych orzechów i migdałów. Ciasto odwiń ze ściereczki i posmaruj 2/3 masy. Na dłuższym brzegu ciasta ułóż obrane banany i zwiń roladę. Wierzch posmaruj odłożoną masą, polej nitkami polewy i posyp pozostałymi orzechami i migdałami.