Sposób przygotowania

Biały ser połączyć z mlekiem, w takiej ilości, aby uzyskać konsystencję twarożku, posolić, dodać posiekane drobno koperek i pietruszkę, wymieszać. Podawać z ciemnym pieczywem.

Komentarze

  • 1
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    W poznaniu to nazywa sie gzik i robimy podobnie, ucieramy i dajemy drobniutko posiekana cebulke, sol i pieprz. Ale Twoje tez ciekawe i na pewno smaczne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    idealne na początek dnia
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    @Barbara - ja jestem rodowitą Wielkopolanką i u mnie zawsze mówiło się 'gzika', nie 'gzik' :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !