Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po tajsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1,2 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
ananas w puszce 1 puszka
cebula 6 szt
cukier 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
ketchup 15 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po tajsku

Rybe poporcjować, obsypać solą i pieprzem, moczyć w rozmąconym jajku, bułce i smażyc na złoty kolor.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklic dodac ananasa pokrojonego w kostkę, przyprawy, zalac połowa soku z anannasa i gotowac mieszając ok. 10 minut. Dodać ketchup i zalac rybe w naczyniu żaroodpornym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.02.2014 19:19
pyszna rybka
ao_12 14.02.2014 17:30
ciekawe połączenie
jeta72 17.05.2013 08:24
ciekawy przepis :-)
dianix 05.06.2012 19:58
rybka w każdej postaci co jadłam zadowoliła mnie
Iwusia 19.09.2011 23:32
musi byc pycha
Justa32 11.09.2011 08:46
pycha
jogobella231
jogobella231 05.05.2011 08:36
extra
jolajka 08.12.2010 07:16
ciekawe połączenie
Dorota76 30.11.2010 20:03
fajny pomysł super połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak