Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grochowa z grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości 500 g
włoszczyzna 50 g
marchew 50 g
tłuszcz 20 g
mąka 2 g
sól
majeranek
inne przyprawy
pieczywo 100 g
tłuszcz 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grochowa z grzankami

Włoszczyznę i marchew dodać do wywaru, posolić, dodać majeranku i gotować. W czasie gotowania przygotować grzanki: pokrojoną w kostkę bułkę zrumienić na rozgrzanym tłuszczu, na małym ogniu. Gdy warzywa zrobią się już miękkie, puree grochowe rozrobić zimną wodą i dodać do wywaru. Zrobić zasmażkę, dodać ją do zupy, zagotować- doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 12.02.2012 16:11
bardzo lubię grochową:)
usmiech 12.11.2011 22:46
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak