Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 33 dag
jajko 2 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Ziemniaki obrać, ugotowac, przecisnąć przez praskę lub maszynkę. Jajka i mąkę połączyc z ziemniakami, posolić i wyrobic jednolitą masę.Formowac niewielkie kulki, w każdej zrobić wgłębienia. Wrzucac na osoloną, wrząca wode, gotowac ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.07.2012 18:53
pycha kluski
Ada-Gaba 12.07.2012 07:21
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak